SamenLoop voor Hoop komt naar Emmeloord

Emmeloord – Bij iedere meter die je aflegt en iedere stap die je zet, sta je stil bij de mensen die je verloor aan kanker, die nog vechten tegen kanker of die de strijd ooit moesten aangaan. De SamenLoop voor Hoop volgend jaar op de atletiekbaan in Emmeloord, is zoveel meer dan alleen een sponsorloop. Het is een troostrijke herdenking en een dankbare viering van het leven.

De feestelijke kick-off is komende vrijdag 24 mei op het Kettingplein. Hier wordt van 17.00 tot 19.00 uur van alles georganiseerd om het doel en de uitvoering van de SamenLoop voor Hoop onder de aandacht te brengen. Er zijn onder meer activiteiten voor de kinderen, live muziek, korfballen met handicap, wethouder Hans Wijnants hijst de vlag en burgemeester Harald Bouman trapt het evenement symbolisch af met een speciale fakkelceremonie. Hierbij worden twaalf fakkels aangestoken die staan voor Emmeloord en de elf polderdorpen.

SamenLoop voor Hoop

De SamenLoop voor Hoop is een initiatief van KWF Kankerbestrijding voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Tijdens een 24-uurs wandelestafette lopen gesponsorde deelnemers in teams geld bij elkaar voor kankeronderzoek. Ondertussen zijn er indrukwekkende ceremonies, een knusse braderie en allerlei activiteiten om te herdenken en het leven te vieren. De Emmeloordse editie wordt op 16 en 17 mei 2020 gehouden op de atletiekbaan. Teams kunnen zich hiervoor nu al inschrijven via samenloopvoorhoop.nl of tijdens de kick-off op het Kettingplein.

Wie kunnen er meedoen?

Bedrijven kunnen teams samenstellen, maar ook families of (sport)clubs en verenigingen kunnen dat doen. Voor kinderen is er een aangepaste loop. De teams zorgen zelf voor sponsors. Dat kan met allerlei ludieke acties of verkopen, maar ook door alleen bij vrienden en familie geld in te zamelen. Dat mag iedereen zelf invullen. Aan het einde van de SamenLoop voor Hoop wordt het eindbedrag van de Emmeloordse editie bekendgemaakt.

Kick-off

Met allerlei activiteiten wordt de SamenLoop voor Hoop tijdens de kick-off afgetrapt. De burgemeester van de Noordoostpolder geeft het officiële startsein en de organisatie beantwoordt alle vragen van bezoekers. Meedoen aan de SamenLoop voor Hoop? Schrijf je in via samenloopvoorhoop.nl of tijdens de kick-off. Voor nieuws kunt u de organisatie volgen op Instagram, Twitter, LinkedIN en Facebook onder de naam SamenloopNOP.