Uitbreiding basisschool Op de Wieken krijgt vorm

Tollebeek - De aanbouw bij basisschool Op de Wieken in Tollebeek krijgt vorm. ‘Maar er moet nog heel veel gebeuren hoor’, laat een medewerker van bouwbedrijf Roos weten.

De school wordt uitgebreid met 3 lokalen en ook intern wordt er flink vernieuwd. De kosten van de uit- en verbouwing liggen rond de 800.000 euro, geld dat de gemeente Noordoostpolder en stichting AVES bijeenbrengen. Bouwbedrijf Roos begon begin januari met de bouw en de oplevering is voor het nieuwe schoolseizoen. Het opvallende ontwerp is van architectenbureau Korfker. De uitbreiding was nodig omdat de school met 160 leerlingen veel te klein is geworden.

Protestantse kerk

Tijdens de bouw krijgen de groepen 4 en combinatieklas 7/8 les in de protestantse kerk in het dorp. Hun oude lokalen in het hart van de school worden omgebouwd tot open multifunctionele ruimte met plek voor een bibliotheek en werkruimtes voor individuele leerlingenen kleine groepjes. De ruimte wordt ook geschikt voor bijeenkomsten. Door de verbouwing komt er meer plek voor activiteiten voor de onderbouw met bijvoorbeeld reken-, taal- en bouwhoeken.