Meester Mark komt naar Emmeloord

Emmeloord - Hoe kom je als leerkracht heelhuids én met plezier en energie het schooljaar door? Oud leerkracht en journalist Meester Mark komt woensdag 22 mei naar FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder om te vertellen over zijn carrièreswitch.

Na een baan in de journalistiek gooide Mark van der Werf in 2011 het roer om en werd leerkracht op een basisschool. Terwijl zijn leerlingen met lijmpotjes voetbalden, verzoop Meester Mark in zijn administratie; binnen twee jaar hield hij het onderwijs dan ook voor gezien.

Wat is hun geheim

Sindsdien heeft hij honderden leerkrachten gesproken over de vraag hoe zij wél het hoofd boven water houden. Daarom vertelt Meester Mark niet alleen over zijn eigen onderwijservaringen. Hij deelt ook de verhalen en tips van een heleboel andere juffen en meesters die – ondanks de soms enorme werkdruk – nog altijd met ontzettend veel plezier én energie lesgeven. Wat is hun geheim?

Uiteraard komen er een heleboel kinderlogicaplaatjes langs, zoals we die kennen uit zijn boeken en van zijn populaire Facebook- en Instagrampagina’s. Ook staat hij even stil bij zijn nieuwste boek ‘Schoolpleinmoeders’. Voor dit boek sprak Meester Mark een jaar lang met moeders, op het schoolplein en thuis, over hun belevenissen. Van deze moeders valt namelijk ook van alles op te steken.

De lezing begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website www.flevomeerbibliotheek.nl en kosten € 12,00 per stuk. Koffie en thee (€ 0,50) zijn voor eigen rekening.