Opvoedprogramma Home-Start weer erkend door NJi

Emmeloord - Een onafhankelijke Erkenningscommissie interventies heeft Home-Start van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) erkend als effectief programma voor opvoedondersteuning aan ouders met kinderen tot en met zes jaar.

Als lokale organisatie voelt Home-Start Noordoostpolder zich hierdoor extra gemotiveerd in het geven van steun aan ouders bij de opvoeding van hun kinderen. In de Noordoostpolder helpt Home-Start zo’n 30 gezinnen. In de polder wordt Home-Start uitgevoerd door Humanitas.

Coördinator Astrid de Vries: ‘Home-Start heeft met deze erkenning opnieuw bevestiging gekregen voor de werkwijze met vrijwilligers die ouders wekelijks ondersteunen bij hun alledaagse opvoedvragen. Met de vrijwilliger is het netwerk van ouders tijdelijk uitgebreid. De vrijwilliger stimuleert het leggen en versterken van contacten met anderen en leert ouders gebruik te maken van voorzieningen in de wijk.’

De databank biedt informatie aan gemeenten en organisaties in de zorg voor jeugd die een goed programma zoeken voor vragen en problemen die spelen bij jeugd en gezinnen.