Deelwerk-NOP broeiplek zakelijke activiteit

Emmeloord - In het voormalige Marktplaatspand aan de Randweg 25 in Emmeloord opende René van Amersfoort vrijdag zijn nieuwe bedrijf Deelwerk NOP. Een bedrijfsverzamelgebouw met een uniek concept.

Van Amersfoort is opgegroeid in Emmeloord en keerde zeven jaar geleden vanuit Rotterdam met zijn gezin terug in de polder. Hij had in de havenstad zijn bedrijf vABC BV opgericht. Een consultancy bedrijf met in 2010 zeven medewerkers dat voor klanten in de maakindustrie processen verbetert dan wel optimaliseert. In 2012 ontwierp het bedrijf de methode om foutloos te werken en maakte een explosieve groei mee.

Inmiddels heeft vABC BV 24 mensen op de loonlijst staan en opereert ze in België en binnenkort ook in Frankrijk en Spanje. Eenmaal terug in Emmeloord werkte het bedrijf vanuit huis, maar die ruimte werd al snel te krap. Van Amersfoort zocht armslag en vond dat aanvankelijk, maar ook daar werd de behuizing te krap. ‘Ik had meer flexibele werkruimtes nodig en ik wilde plekken voor workshops. Die bleken in de polder vooral gerelateerd aan eetgelegenheden.’

Marktplaats

Van Amersfoort kwam na een verkenning van het Rabobankpand aan de Deel uit bij het Martkplaatspand aan de Randweg 25 dat al 10 jaar leeg stond. ‘Het zag er niet uit, lekkages en uitgeleefd; vergane glorie. Maar dit is een unieke plek, waar bedrijven groot zijn geworden. Kortom de meest innovatieve grond van de polder. Ik zag mogelijkheden en heb het mogen kopen.’

Vorig jaar 30 november was de sleuteloverdracht. En dat was niet zomaar iets voor een bedrijfscomplex met zoveel gevoel. ‘Ik kreeg een hele schoenendoos met sleutels overhandigd.’ Met de ruimte werkte hij het concept van Deelwerk-NOP uit en Business Point Emmeloord. Deelwerk-NOP is een bedrijfsverzamelgebouw waar de visie is om bedrijven te helpen focus te leggen op hun groei en dan vooral in de activiteiten waar ze enorm goed in zijn. Inmiddels zijn er al 12 bedrijven die in dit concept geloven en in het pand zijn gekomen variërend van 20 tot 200 vierkante meter. Kenmerkend aan de bedrijven is dat het een mix is van frisdenkers en waarmakers!

Netwerken

Daarnaast zijn er ruimtes waar ZZP’ers, thuiswerkers of reizende zakenmensen die hun laptop kunnen uitklappen en in alle rust of in een ruimte met anderen, ook nog eens netwerkend, kunnen werken. ‘Wij zorgen daarbij voor een lekker gezond broodje en prima koffie’, vertelt Van Amersfoort. We bieden ook ruimtes waar bedrijven sollicitatiegesprekken kunnen voeren. Uiteraard zijn er ook ruimtes voor workshops, cursussen, vergaderingen, maar ook kamers voor informelere meetings.’

Wat betreft het verhuren van de flexibele werkplekken moet Deelwerk nog flink op de trom slaan. ‘Bedrijven kunnen online een plekje boeken. De marketing daarvoor moeten we nu flink oppakken.’ Wat de verhuur van vaste werkunits betreft, zijn er nog twee ruimtes van ruim 50 vierkante meter beschikbaar. ‘We zouden nog wel graag een webdesigner in huis willen hebben’, doet Van Amersfoort een oproep.

Broeiplek

Het pallet aan bedrijven dat inmiddels onderdak heeft in het Martkplaatsgebouw versterkt elkaar. ‘Het is een netwerk, waar de bedrijven ook profiteren van elkaars netwerk. De flexibele werkers die passeren kunnen daarbij ook weer wat voor elkaar betekenen. Deelwerk-NOP moet een broeiplek worden van zakelijke activiteit’, stelt Van Amersfoort. Bij Deelwerk-NOP en Business Point Emmeloord werken inmiddels vier mensen. Wethouder Hans Wijnants opende vrijdag het bedrijf door van het dak van het bedrijf af te dalen aan een touw.

Cees Walinga