Gezonde ontspannen middag voor jonge mantelzorgers

Emmeloord - De jonge mantelzorgers hadden woensdag samen met hun ouders een gezellige middag, die in het teken stond van ‘gezond zorgen’.

Om even te kunnen ontspannen worden er elke maand leuke activiteiten georganiseerd in verschillende leeftijdsgroepen. Deze keer was de groep met de leeftijd van 10-12 jaar aan de beurt. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je naast de zorgtaken ook nog een gezonde leefstijl houdt. In samenwerking met ‘Vitaal met Chris’ werd het een fantastische middag.

Fruitspiesjes

Er werd een interactieve presentatie gegeven over slaap en de kinderen mochten hun eigen smoothies en fruitspiesjes maken. Er werd blind gezonde hapjes geproefd en de kinderen mochten samen met ouders raden hoeveel suikerklontjes er in bepaalde drankjes zit. Daarna waren er beweegactiviteiten in de gymzaal.

Deze middag werd georganiseerd door Geanne Steenhuis. Kent u een jonge mantelzorger tussen de leeftijd 7 en 23 jaar die ook graag zou willen aansluiten bij de activiteiten? Neem dan contact op via lian.minnaard@carrefour.nu. Jonge mantelzorgers zijn kinderen die opgroeien in een gezin waarin iemand anders veel zorg nodig heeft.