IJsclub Ons Genoegen opent nieuwe opslagschuur

Sint Jansklooster - Ons Genoegen in Sint Jansklooster is nu al klaar voor de komende winter. Met leden, vrijwilligers en sponsoren opent de ijsclub op zaterdag 8 juni de nieuwe opslagschuur. De bouw daarvan was onder meer mogelijk dankzij bijdragen van het Bercoopfonds, het Rabofonds en de gemeente Steenwijkerland.

'Het kon echt niet meer…', zegt secretaris Jan Bruintjes als hij terugdenkt aan de oude situatie. Het complete materialenpark van Ons Genoegen stond in containers uit de jaren tachtig. Weer en ongedierte had zo ongeveer vrij spel. 'Ook steenmarters hebben voor de nodige schade aan onze machines gezorgd', vertelt Bruintjes.

 

De plannen voor de nieuwe opslagschuur lagen dus al een aantal jaren klaar, maar de bijbehorende financiën kostten wat meer tijd. 'We zijn heel blij met de steun van de gemeente en de fondsen, waardoor deze bouw mogelijk was. Omdat we veel werkzaamheden zelf hebben uitgevoerd, konden we de kosten zo laag mogelijk houden. Bovendien vroegen bedrijven niet de hoofdprijs voor de werkzaamheden die we hebben uitbesteed.'

Werkbank

Daardoor hebben de quads en veegmachines van de club die weer een deugdelijk onderkomen. Ook alle andere materialen vinden daarin een plek. 'Ook hebben we nu meer ruimte om wat te klussen. In de schuur staat een mooie werkbank', vertelt Bruintjes tussen de houten wegwijsbordjes van de Rond de Wiedentocht. Dat is de tocht die de club tijdens strenge winters uitschrijft.

 

De club hoopt dat de komende winters een aantal malen te doen. Dan komt fase twee van het plan ook dichterbij. 'Ook onze kleedaccommodatie annex bestuursruimte is hard aan vervanging toe. Het plan daarvoor, inclusief de benodigde vergunningen, ligt ook al klaar. Maar we moeten nu eerst onze kas weer aanvullen', zegt Bruintjes.

Evert van Benthem

Ons Genoegen is opgericht in 1947 en verhuisde in de jaren tachtig, vlak voor de gloriedagen van Evert van Benthem, naar de huidige locatie aan de Kloosterweg. Liefhebbers konden in maart 2018 voor het laatst rondjes draaien op de ijsbaan.

 

De ijsclub houdt zaterdag 8 juni vanaf 16.00 uur open dag in de nieuwe schuur.