De Klos viert 50-jarig jubileum

Emmeloord - De Klos bestaat dit seizoen vijftig jaar. Het poppodium in Emmeloord viert dit zaterdag van 15.30 tot 1.30 uur met het Klostival, een eendagsfestival met activiteiten en (natuurlijk) muziek. Kinderen tot en met tien jaar kunnen gratis naar binnen.

Als poppodium ligt de nadruk deze dag op muziek. Van 16.00 tot 0.00 zijn er bands en andere artiesten te zien op het podium van De Klos. Het aanbod qua genres is zeer divers, zodat er voor elk wat wils is. Hierna draait een lokale dj nog plaatjes voor wie nog even wil doorfeesten. De bands en artiesten die optreden zijn Los Paja Brava, AVA NOVA, Fokko, Willie Darktrousers, Leonard Ford, Call The Riot en Prince of Persia.

Een mix van cumbia, rock, ska en surf

Los Paja Brava komt uit Rotterdam, maar heeft bandleden van over de hele wereld. Met vele toeters en bellen spelen zij een mix van cumbia, rock, ska en surf, die zij zelf ‘The Mighty Mighty Freakandela Distropica’ noemen. Met een explosie van ritme, energie en good vibes krijgt de band hele zalen aan het dansen. Een show wordt dan ook niet als succesvol gezien als er geen schoenen zijn gesneuveld op de dansvloer. Eerder was Los Paja Brava te zien op Lowlands en Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

AVA NOVA brengt dromerige synthpop met het authentieke geluid van live instrumenten. De stemming wordt gemaakt door een melancholische atmosfeer en een upbeat tempo. Eerder dit jaar kwam haar eerste EP ‘As You Please’ uit.

Fokko

Fokko is al jaren actief in de Nederlandse muziekwereld en was met zijn eerste punkrockband Jeremy’s te zien op onder andere Lowlands en Zwarte Cross. Hierna gooide hij het over een andere boeg en startte Want Want, dat in 2011 het album ‘Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben’ uit. Op dit album is de culthit ‘Kip Paard Koe’ te beluisteren. Nu hij weer terug is in zijn vertrouwde Kampen, brengt Fokko muziek uit onder zijn eigen naam.

Willie Darktrousers is een eigenzinnige kunstenaar uit het Friese Donkerbroek. Eerder was hij onderdeel van het eclectische kunst- en muziekcollectief Heksenhamer en bracht hij samen met zijn band Willie Darktrousers & De Splinters het album ‘Glibberburen’ uit. Nu brengt hij in zijn eentje een onheilspellende mengelmoes van folk, noise en doom.

Leonard Ford

Leonard Ford is een bluesgitarist uit Leeuwarden. Op het podium brengt hij met zijn delta blues en ragtime een ode aan de geboorteplaats van het oer-genre, de Mississippi Delta. Als gitarist van verschillende bands was hij eerder te zien op festivals als Zwarte Cross, Oerol en Welcome to the Village. Ook was hij te horen bij ‘De Wereld Draait Door’ en op 3FM.

Call The Riot is een hardrockband met aan het hoofd vrouwelijke vocalen. De band begon in 2013 als een groep onbekenden met hetzelfde doel: het maken van muziek. In 2017 brachten ze haar debuutalbum ‘What’s going on?!’ uit, gevolgd door een eigen videoclip in 2018 voor het nummer ‘My own worst enemy’. Met hun pakkende melodieën en enthousiaste energie weten zij de zaal altijd mee te krijgen.

Prince of Persia

Prince of Persia is een recent opgerichte band met Iraanse en Nederlandse bandleden. De naam van de band is een knipoog naar zowel de prins uit de Duizend-en-een-nacht verhalen als het videospel uit de jaren tachtig. Ook geeft het de taal waarin de band zingt: het Perzisch. De muzikanten hebben elkaar ontmoet via workshops van Stichting de Vrolijkheid. Hun liedjes zijn Iraanse pop, rock en alternative gemixt met westerse invloeden. Ondanks dat de band nog maar een maand bestaat hebben ze al opgetreden in Amsterdam en op Bevrijdingsfestival Leeuwarden.

De hele dag door zijn er ook verschillende andere activiteiten. Zo is er een springkussen voor de jongste bezoekers, een kladdoek waar creatievelingen helemaal op los kunnen gaan en een lounge om te relaxen. Popschool Emmeloord verzorgt een silent disco.

De planning voor de bands van deze dag ziet er als volgt uit: 16.00-17.00 Leonard Ford, 17.00-18.00 Prince of Persia, 18.00-19.00 Call The Riot, 19.30-20.15 AVA NOVA, 20.45-21.30 Fokko, 22.00-22.45 Willie Darktrousers, 23.15-0.00 Los Paja Brava.