Mats, Ronald en Annemieke winnen 9 medailles

Almelo - Tijdens de Provinciale Kampioenschappen G-zwemmen in Almelo behaalden Mats de Boer, Ronald Nieuwenburg en Annemieke Visch liefst 9 medailles.

Annemieke Visch beet zaterdag het spits af. Zij startte in programma 1 met de 200 wisselslag en deed het goed. Ze werd direct eerste. Vervolgens ging Visch het water in voor de 200 vrij. En weer werd de eerste plaats afgedwongen. In een van de laatste series zwom Annemieke de 100 meter schoolslag. Op deze afstand won ze het zilver.

Mats de Boer zwom een degelijke 50 school en behaalde de zilveren medaille. Op de 100 school deed Mats het super goed, hij zwom erg sterk en werd eerste. Mats kwam vervolgens met het team De Waterratten in actie op de 4 x 25 meter vrij estafette, en won wederom goud.

Ronald Nieuwenburg zwom een hele goede 50 meter vrije slag. Een persoonlijk record leverde hem een zilveren plak op. Op de 50 meter schoolslag behaalde Ronald een derde plaats en de 50 meter rugslag greep hij zilver.

De Waterratten, waar deze drie zwemmers als gastzwemmers voor actief waren, mochten na afloop van het toernooi de mooie beker in ontvangst nemen. De ploeg had over het gehele seizoen de meeste punten verzameld.