Zwaargewonde bij Emmeloord door frontale botsing

Emmeloord - Bij een ernstige frontale botsing in Emmeloord zijn vrijdagavond 31 mei rond 23:45 uur meerdere gewonden gevallen. Een van hen raakte zwaargewond. Allen zijn naar per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding gebeurde op de kruising Hannie Schaftweg met de Urkerweg net buiten de bebouwde kom.

Door nog onbekende oorzaak raakten een bestelauto en een personenauto elkaar hard. Drie inzittenden raakten gewond en zijn door ambulancepersoneel in behandeling genomen. Ook het personeel van de traumahelikopter uit Amsterdam bood medische assistentie. Een van de gewonden, een man, is er ernstig aan toe. Hij is met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Ook de twee andere gewonden zijn per ambulances naar een ziekenhuis vervoerd.

Vierde slachtoffer gezocht

De politie meldt dat men zoekt naar een mogelijk vierde slachtoffer. Het is onduidelijk of die er echt is en of die persoon dan zou zijn weggelopen en ergens gewond ligt. Daarom zocht ook een politiehelikopter enige tijd vanuit de lucht mee. Echter zonder resultaat. Meer kon de politie hier nog niet over kwijt.

Het kruispunt was langdurig afgesloten. Het tactisch verkeersteam van de politie heeft het ongeval in kaart gebracht om de exacte toedracht te kunnen achterhalen en mogelijk de vermiste inzittende te kunnen vinden.