Pia: ‘Ik dacht dat pijn er bij hoorde’

Emmeloord - In Emmeloord is op donderdag 20 juni een informatieavond over knieatrose bij Fysio FM in de Bosbadhal in Emmeloord.

Pia Woudwijk heeft sinds 2014 last van haar knie door het zware werk in de verzorging. ‘Ik dacht dat die pijn erbij hoorde. Ik heb het veel te lang genegeerd.’ Via haar medisch specialist, die de diagnose knieartrose stelde, kwam Pia in 2016 in contact met Fysio FM. Fysiotherapeut Franc Winterkamp van Fysio FM trainde samen met Pia aan het versterken van haar kniespieren, en met goed resultaat.

In 2017 testte Pia op aanraden van Franc en haar medisch specialist een medisch hulpmiddel waarmee de pijnlijke zijde van haar knie werd ontlast. Na een testperiode werd samen met instrumentmakerij ProReva besloten om dit hulpmiddel definitief te leveren.

‘Ik was geen sportmens’, vertelt Pia. ‘Maar sinds ik het hulpmiddel draag en wekelijks naar FysioFitness ga, voelt sporten steeds fijner en ben ik absoluut fitter geworden! Voorheen liep ik maximaal vier kilometer en moest ik vaak stoppen met wandelen omdat mijn knie enorm pijn ging doen. Nu kan ik gerust tien kilometer wandelen en vergeet ik dat ik knieartrose heb.’

Pia vervolgt: ‘De combinatie van fysiotherapie en een hulpmiddel heeft mij doen inzien dat beweging ervoor zorgt dat ik mij veel fitter voel.’ Pia geeft aan dat FysioFitness een stok achter de deur is. In een clubje van vier dames traint zij elke donderdagmorgen bij Franc of een van zijn collega’s. ‘We hebben enorm veel lol en tegelijkertijd werken wij aan onze conditie.’

Website

In Nederland zijn 594.000 mensen met knieartrose, maar desondanks was het tot voor kort lastig om online volledige en betrouwbare informatie te vinden. Met de komst van het online platform knieartroseonline.nl is daar verandering in gekomen. Op deze website is alles te vinden over klachten, behandelingen en de invloed van beweging en voeding op knieartrose. Ook de persoonlijke blogs van mensen met knieartrose voorzien in een grote en groeiende behoefte.

Informatieavond

Op 20 juni is de informatieavond over het leven met knieartrose. Deze avond is een samenwerking tussen Fysio-FM, Antonius Ziekenhuis Emmeloord, instrumentmakerij ProReva en platform knieartroseonline.nl. Tijdens deze avond worden alle stadia van knieartrose besproken, net als de mogelijke behandelingen. Het programma start om 19.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur. Sprekers zijn: dr. Hokwerda (Orthopedisch Chirurg – Antonius Ziekenhuis Emmeloord/Sneek), Franc Winterkamp (Fysiotherapeut – Fysio FM), Ruud Brinkman (Orthopedisch instrumentenmaker – ProReva) en Richard Zwart (Knieartroseonline.nl)

Opgeven via mail: info@fysiofm.nl of via: www.knieartroseonline.nl/informatiebijeenkomst-knieklachten