Windhoos richt ravage aan in woonwijk De Erven

Emmeloord - In de Emmeloordse woonwijk De Erven richtte een windhoos dinsdagavond een enorme ravage aan. Dakpannen vlogen van de daken en bomen vielen om. Dertig auto's en woningen werden beschadigd.

 

Aan de Espelerlaan sloeg de bliksem in een boom die omviel en de weg versperde.  Bij de brandweer kwamen 15 meldingen binnen tijdens het noodweer. Het noodweer trok rond 23.00 uur over Emmeloord.

Met name in de straten straten: Dokter W.M. Verhaarlaan, Gelrelaan, Kampereiland, Weerribben, Westerkwartier, Westerwolde, Duurswoldpad, Gorechtpad en Hondsruglaan was veel overlast. De windhoos ging in een rechte lijn van zuid-west naar noord-oost.

Dakpannen

Dakbedekking- en pannen waaiden van de huizen, overkappingen en schuttingen werden vernield en vele takken en bomen lagen door de woonwijk heen. Het was een chaos. Volgens de brandweer zijn er zeker 30 woningen en wat auto's beschadigd geraakt. Ook ontstond lekkage bij enkele woningen. De meeste bewoners lagen al in bed toen ze een hoop herrie hoorden, maar er raakte niemand gewond. 

De brandweer is 's nachts urenlang bezig geweest met onder andere een hoogwerker om de huizen en dakpannen veilig te stellen en straten vrij te maken. Pas bij het opkomen van de zon keerden de hulpverleners retour. In de loop van de ochtend zullen er verdere maatregelen worden genomen door de gemeente.