Eerste paal de grond in voor herbouw Ellens Landbouwtechniek Nagele

Nagele - Het was aan Piet Ellens, oud-eigenaar van Ellens Landbouwtechniek, de eer om de eerste paal van de grote herbouw de grond in te slaan.

Voor de 80-jarige Piet Ellens is het bedrijf uit Nagele zijn levenswerk. Inmiddels is zoon Onno Ellens (derde generatie) de eigenaar van het bedrijf aan de Ploegstraat 4 in het dorp. Onder toeziend oog van familie, personeel en de aannemer nam Piet een grote hamer in de hand. Van zijn familie was deze handeling een cadeau voor z'n 80e verjaardag.

Met een flinke mep werd symbolisch de eerste paal de grond in geslagen. Ook stapte hij een heimachine in, om het kunstje met iets meer geweld uit te voeren.

December klaar

De verbouwing van Ellens Landbouwtechniek moet begin december klaar zijn. Bijna 2500m2 wordt herbouwd. Het productieproces gaat daardoor efficiënter verlopen. Kleinzoon Mark vertelt: 'In de oude situatie werd er telkens een hokje bij gebouwd en was er sprake van ongelijke vloeren. Dat is straks niet meer zo. In de nieuwe ruimte komen onder meer een lasserij, aan productenmagazijn, een spuitcabine en een afbouwruimte.'

In de regio is het bedrijf vooral bekend onder de naam Ellens Landbouwtechniek, in het buitenland staat Ellens vooral bekend als Samon, dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van machines voor de uienoogst.