Bovenverdieping vrijstaande woning Creil door brand verwoest

Creil - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Jacob van Ruysdael in Creil is woensdag de bovenverdieping grotendeels uitgebrand en de woning onbewoonbaar geworden.

De brand werd rond 17.00 uur gemeld. Op de zolder van een houten vrijstaande woning woedde brand, die even kort uitslaand was. De brandweerploegen uit Creil en Rutten waren snel ter plaatse en zijn gestart met blussen. Dit was nog een lastige klus. Men spoot in eerste instantie eerst van buitenaf schuim en water op het huis. De hoogwerker uit Lelystad kwam later ter plaatse om het dak open te breken, toen heeft de brandweer ook binnen het vuur geblust. Na ongeveer een uur was de brand onder controle.

Bewoner thuis

Tijdens het uitbreken van de brand was er één persoon in de woning aanwezig. De brandweer heeft diegene naar buiten gebracht en voor controle overgedragen aan het ambulancepersoneel, vertelde een woordvoerder.

Vanwege de flinke rookontwikkeling werd er een ruime afzetting gemaakt en werden toeschouwers op een veilige afstand gehouden door de politie. De bovenverdieping van het huis is grotendeels uitgebrand en onbewoonbaar. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend.