Grote zwarte rookwolken bij grote brand in afvalbult Emmeloord

Emmeloord - De brandweer is donderdag 6 juni omstreeks 18:00 uur groots uitgerukt voor een flinke afvalbrand bij het woonwagenkamp aan de Hoefbladstraat in Emmeloord. De brandweer is het vuur inmiddels meester.

Al snel na de eerste melding was er in Emmeloord en omgeving een grote zwarte rookwolk te zien. De brandweer uit Emmeloord schaalde op naar de classificatie 'grote brand' en kreeg assistentie van de ploegen uit Marknesse, Ens en Nagele en ook een hoogwerker en schuimblusvoertuig uit Lelystad kwamen ter plekke. Men had het vuur snel onder controle maar moest een hoop slangen uitrollen om voldoende water te krijgen. Na ongeveer drie kwartier blussen werd het sein 'brand meester' gegeven.

Volgens de brandweer bestond de afvalbult vooral uit plastic. Vanwege de grote rookontwikkeling kwamen een meetploeg en een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse. In rook zitten altijd gevaarlijke stoffen maar er was geen gevaar voor de volksgezondheid omdat de rook snel was verdwenen, vertelde een woordvoerster van de brandweer.

Momenteel is men met een kraan de grote afvalbult uit elkaar aan het trekken. Zo kan de brand helemaal worden geblust. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend.