Zomerfair Friese Poort voor zeldzame ziekten

Urk - Studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg op alle vestigingen van ROC Friese Poort zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het voorbereiden van de Zomerfair, die op woensdag 19 juni van 13.30 tot uur plaatsvindt bij de Stekplek op Urk.

De volledige opbrengst van de Fair gaat naar het Zeldzame Ziekten Fonds.Verschillende zorginstellingen komen samen met hun cliënten naar de Fair, zodat de studenten kennis kunnen maken met de doelgroep waar ze in het werkveld mee te maken krijgen.

ROC Friese Poort vindt het belangrijk dat studenten leren om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De organisatie van de Zomerfair is hier een voorbeeld van. ‘Je ziet dat de studenten enorm hun best doen om ideeën te bedenken en activiteiten te verzinnen om geld in te zamelen voor het Zeldzame Ziekten Fonds’ zegt docent Thirza Sijtsma. Naast de bijdrage voor het goede doel bieden ze met de Zomerfair ook een activiteit voor buurtbewoners.

Het Zeldzame ziekenfonds

Het Zeldzame Ziekten Fonds financiert bijvoorbeeld onderzoeken naar ALS, Taaislijmziekte, Neuroblastoom en Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG), ook wel Hersenstamkanker, de ziekte die wijlen Tijn bekendheid heeft gegeven met zijn nagellak-actie.