De eer is aan STET: eerste kistje piepers voor het Koningshuis

Emmeloord - Voor STET is dit jaar een mooie eer weggelegd. Achterop het demoveldje aan de Hannie Schaftweg in Emmeloord ligt namelijk een ras te wachten dat speciaal voor de Koning en Koningin is geplant.

Alexander Drost

'Wij als STET mogen wij dit jaar het eerste bakje aardappelen aan het Koningshuis overhandigen. Je hebt een primeur’, glimlacht STET-medewerker Ludolf Pepping. Dat gebeurt in de tweede week van juli. Burgemeester Harald Bouman gaat de piepers rooien.

Koken

Het gaat om het ras Bonnata. Wordt dit het nieuwe Koninklijke ras? Een schaterlach. Wie weet. ‘Dit ras heeft wel een supersmaak, daar moet het Koningshuis wel enthousiast van worden', vertelt collega Jos Scholtens. 'En het ras is thuis goed te verwerken als frites, ideaal voor het Koningsgezin, want dat komt vast niet altijd aan koken toe.'

Eervol

Pepping: 'We hebben dit eerder gedaan, met het ras Avanti. Zijn ze er zelf bij? Dat vermoeden wij van niet, dat zou wel een verrassing zijn. Het kistje komt bij de Koning op tafel, daar gaan we vanuit. Dit is eervol, een mooi stukje promotie ook.’

*Dit verhaaltje is onderdeel van een uitgebreid verhaal, dat wij komende woensdag op deze site en in onze krant plaatsen.