‘Gaaf om zo’n printer in werking te zien’

Emmeloord - Techniekleerlingen van Vakcollege NOP en Emelwerda College en de studenten werktuigbouwkunde en mechatronica van ROC Friese Poort verwonderden zich donderdag over de mogelijkheden van avanceerde 3D printers.

Ze waren donderdagmiddag te gast bij het symposium 3D printen dat ROC Friese Poort samen met Mark3D en Cadmes organiseerde. Eerstejaars mechatronica-student Jarno Bijdevaten was onder de indruk van de presentatie: ‘De presentator had een duidelijk verhaal, écht leerzaam. En het was gaaf om zo’n printer van dichtbij in werking te zien.’

In de ochtend maakten de maakbedrijven van Noord-Nederland kennis met het proces van design naar Additive Manufacturing. Daarna konden de aanwezigen de Metaalprinter, speciaal voor deze gelegenheid uit Duitsland getransporteerd, én de Composietprinters in actie zien. ‘Wij denken dat 3D printen en de toekomst van de maakindustrie nauw aan elkaar verbonden zullen zijn. Als ROC Friese Poort vinden wij het belangrijk om voorop te lopen bij de ontwikkelingen in het werkveld. Wij zien dit als een goede kans om ons te profileren als een ROC die hand in hand samenwerkt met het bedrijfsleven in onze regio’, vertelt Anneke Oosterhuis, directieadviseur ROC Friese Poort, als antwoord op de vraag naar het waarom van deze dag.