Tweede beker op rij Flevo Boys

Emmeloord - Een unieke score (7-0) en een unieke prestatie. Flevo Boys pakte voor de tweede keer in successie de districtsbeker Noord en dat is nooit eerder voorgekomen. Man van de wedstrijd: Madih Doufikar.

Kenners waarschuwden de Emmeloorders van tevoren: onderschat VEV ’67 niet. De tweedeklasser is een goed voetballende ploeg, luidde de boodschap. In de finale kwam het er niet uit. Flevo Boys was oppermachtig. Bij rust was het 2-0 en toen de tegenstander uit Leek er in de tweede helft voor koos vrolijk op de aanval te spelen, was het hek van de dam.

Publiekswissel

Timon Rorije, Johan Tiems en Lars de Boer scoorden twee keer, maar de beste man van het veld was toch echt Madih Doufikar. De aanvaller liet de defensie van VEV ’67 keer op keer zijn hielen zijn, was bij elke goal betrokken voordat hij in de 80e minuut een publiekwissel kreeg en scoorde een prachtige goal.

‘Ja, dit was wel een van mijn  beste wedstrijden van dit seizoen’, sprak Doufikar met veel gevoel voor understatement. Coach Kevin Waalderbos was vanzelfsprekend opgetogen na de tweede bekerzege op rij van Flevo Boys. ‘Super natuurlijk. Dit is een unieke prestatie.’ De derde finale in vier jaar tijd en de derde bekerzege in de historie van Flevo Boys. 1200 toeschouwers waren er getuige van. 
Harry de Ridder