Grenscorrectie door verbinding

Dronten / Urk - Dat Dronten en Urk het eens zijn geworden over een grenscorrectie op het IJsselmeer, is grotendeels te danken aan het verbindende karakter van waarnemend burgemeester Ineke Bakker. Dat viel donderdagavond te horen in de raadszaal.

Dronten en Urk steggelen al jaren bestuurlijk over een stuk ‘grondgebied’ op het IJsselmeer, dat Urk nodig heeft voor de aanleg van een buitendijkse maritieme servicehaven, maar dat Dronten niet zomaar wilde prijsgeven. Maar nu is er een akkoord bereikt, dat donderdagavond door de gemeenteraad werd besproken.

‘Er is veel bestuurlijke frictie aan voorafgegaan. Hoe zijn de verhoudingen nu tussen de verschillende overheden?’ wilde Willemien Wever (CDA) weten. ‘Volgens mij heeft het verbindende karakter van onze waarnemend burgemeester Ineke Bakker hierin een rol gespeeld,’ concludeerde Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten).

Bakker zelf nam de complimenten in ontvangst, zonder er verder al te veel woorden aan vuil te maken. ‘Het gaat om een grenscorrectie, niet om het verkopen of ruilen van gronden. En die haven is goed voor werkgelegenheid. Dan mag je je handen dichtknijpen als het op deze manier kan gaan.’