Doufikar: historische zege vriendenteam

Emmeloord - ‘Dit is de bekroning op een seizoen, waarin we onze twee doelen hebben gehaald.’ Kevin Waalderbos genoot zichtbaar van de bekertriomf van Flevo Boys, dat VEV ’67 een pak slaag gaf: 7-0.

De trainer/coach van de Emmeloorders refereerde aan het feit, dat Flevo Boys zich in de hoofdklasse handhaafde en tot de laatste vier van de districtsbeker Noord doordrong, al voor de derde keer in vier jaar tijd. Waalderbos constateerde dat de tweede opeenvolgende bekerwinst uniek is. Dat is een juiste constatering. Nooit eerder in de historie van de strijd om de districtsbeker Noord lukte het een club de beker twee seizoenen achter elkaar te winnen.

De manier waarop de overwinning tot stand kwam gaf de bekerwinst extra glans. Geen moment was er sprake van onderschatting. VEV ’67, dat nog in de strijd is voor promotie naar de eerste klasse, is een goed voetballende ploeg. Zaterdag kwam dat niet echt aan de oppervlakte, omdat de thuisclub de tweedeklasser na een wat aarzelend begin de duimschroeven aandraaide. Na een 2-0 ruststand liep Flevo Boys in de tweede helft vlot weg van de tegenstander.

Bekersfeer

Vuurwerk en veel publiek zorgden voor een echte bekersfeer op sportpark Ervenbos. De knallen en de gele en rode rook omlijstten de opkomst van de twee elftallen. Er waren lekker veel supporters uit Leek naar Emmeloord gekomen. De organisatie schatte het aantal toeschouwers op 1200. Die zagen dat de mannen van CVV VEV ’67 een paar speldenprikjes uitdeelden, maar dat Flevo Boys daarna de touwtjes in handen had.

De Groningers verdedigden goed, waardoor het een half uur duurde voordat Flevo Boys de score opende. Een goeie dribbel van Madih Doufikar over rechts werd door doelman Wellinghoff gestuit, maar Timon Rorije reageerde alert: 1-0. In de 39e minuut stond Doufikar weer aan de basis van een goal. Hij trok de bal terug op Johan Tiems, die binnentikte: 2-0. Meteen na rust leek Doufikar nummer drie te scoren, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd.

Ten aanval

VEV moest wat verzinnen om nog in de wedstrijd te komen, dus trok de tweedeklasser fier ten aanval. Prijzenswaardig, maar het gaf de thuisclub voorin veel ruimte. Flevo Boys was een paar keer dichtbij de beslissende treffer, maar ook VEV kreeg kansen. Doelman Fariz Mesud kreeg niet heel veel te doen, maar was zeer alert en keepte een prima wedstrijd. Na een klein uur besliste Rorije het duel: 3-0. Doufikar, Tiems en invaller Lars de Boer (2x) tilden de zege naar een monsterscore: 7-0.

Kevin Waalderbos concludeerde dat zijn ploeg goed had geprofiteerd van de ruimte, die VEV bood en dat de Groningers wellicht wat naïef hadden gevoetbald. Hij vond ook dat de invallers nieuw elan in de ploeg brachten. ‘Super’. En: ‘De finale leefde echt binnen de ploeg. Het is een mooie dag.’ Uitblinker Madih Doufikar, een plaag voor de Groningers, bleef bescheiden. De aanvaller pakte zijn derde beker, een met Go Ahead Kampen en twee met Flevo Boys.

‘Het was een van mijn beste wedstrijden dit seizoen. We hebben geschiedenis geschreven’, zei hij in het feestgedruis. Madih Doufikar blijft bij Flevo Boys. ‘Dit is een echt vriendenteam.’

Harry de Ridder