Kleding inleveren bij ‘Kom over en help’

Emmeloord - In Emmeloord zijn twee kledinginleverpunten van ‘Kom over en help’ voor kwetsbare gezinnen in Oekraïne

De kleding kan van maandag tot en met zaterdag in sterke zakken ingeleverd worden bij Fam. B.J. den Boer, Europalaan 142 in Emmeloord of Desiree de Haas, Oostzeestraat 46 in Emmeloord 06-22540250. Graag eerst bellen voor een afspraak

De goede en draagbare kleding die u inlevert, verkoopt Kom over en help. ‘Met de opbrengst kunnen we arme gezinnen met kinderen financieel ondersteunen. Vanwege de oorlog zijn er nog meer gezinnen in Oost- en West-Oekraïne in grote problemen. Via lokale kerkelijke gemeenten ontvangen ouders een bijdrage van € 35 tot € 40,- per maand voor eten en verwarming, schoolspullen en medische zorg, maar ook pastorale begeleiding en traumabegeleiding.

De kleding zelf wordt getransporteerd naar landen als Moldavië en Bulgarije, hier wordt het hergebruikt en verkocht in tweedehandswinkels, zodat mensen voor weinig geld passende kleding kunnen kopen. Op die manier heeft uw tweedehandskleding een driedubbele opbrengst: voor ontwikkelingsprojecten, voor werkgelegenheid en voor hergebruik.

www.komoverenhelp.nl/kleding