Lokale producten uit NOP en Urk op één site

Emmeloord - Lokaal kopen is een trend. Het is goed voor de lokale economie, meestal beter voor het milieu en het is leuk, want je koopt immers niet alleen een product maar je hoort en ziet ook het verhaal achter het product.

Cees Tuytel van NUGTR en Marja Hoorweg van Florissant Projecten spelen hier met het project Uit je Regio op in. Binnen dit project wordt een website ontwikkeld waarop alle mooie en lekkere producten uit de Noordoostpolder en Urk binnenkort zullen worden vermeld. Met het unieke verhaal erachter en de bijbehorende verkoopadressen. Of het nu een kraampje aan de weg is, een webshop, een atelier of een ‘echte’ winkel. Door alle producten samen te brengen op één website, helpen de producenten elkaar bij de promotie van elkaars producten

ROC Friese Poort

In het project wordt samengewerkt met studenten van ROC Friese Poort. Voor de ontwikkeling en promotie van de website hebben de ondernemers een subsidie ontvangen vanuit Fonds Leefbaarheid van Provincie Flevoland. Uit je Regio richt zich niet alleen op agrarische producten. Op de website zullen ook andere producten komen te staan, zoals tassen, sieraden en kunst. Belangrijkste criterium is dat het product in de Noordoostpolder of Urk vervaardigd is.

De initiatiefnemers hebben geen winstoogmerk en willen met dit project een bijdrage leveren aan de promotie van de regio en de producten die hier geproduceerd worden.