Van schuldhulpverlening naar schulddienstverlening

Emmeloord - ‘Van schuldhulpverlening naar schulddienstverlening’ heet het nieuwe beleid van Noordoostpolder voor schuldenproblematiek. Vorige week stelde de gemeenteraad het beleid vast. Het uitgangspunt in dit beleid is inwoners te ondersteunen schulden zoveel mogelijk te voorkomen.

De aanpak bestaat uit verschillende activiteiten en diensten om inwoners te helpen bij financiële vragen en bij het oplossen van schulden. 

Wethouder Marian Uitdewilligen: 'We willen voorkomen dat mensen in armoede terechtkomen. Toegankelijke en snel beschikbare schulddienstverlening is erg belangrijk. Dit kan een stapeling van schulden voorkomen. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen. Samen met maatschappelijke organisaties en ervaringsdeskundigen is een actueel beleidsplan opgesteld'.

Eén toegang voor ondersteuning

Een belangrijk onderdeel van de aanpak is het inrichten van één toegang voor vragen en ondersteuning om uit de schulden te komen. Inwoners kunnen nu terecht bij het VIA-punt van de gemeente, via het telefoonnummer (0527) 63 39 11.