Avond4daagse bewandelt nieuwe wegen in Emmeloord

Emmeloord - De 68ste Avondvierdaagse met als start- en finishplek het evenemententerrein aan de Marknesserweg bood de organisatie de gelegenheid om nieuwe wandelwegen in Emmeloord te bewandelen.

‘We hebben veel enthousiaste reacties gehad van de wandelaars’, vertelt Mies Scheer van het wandelcomité over de nieuwe routes. De verhuizing naar het terrein vergde overigens wel heel veel extra inspanningen. ‘We hebben dixies geplaatst en moesten extra verkeersregelaars inzetten vanwege de drukke wegen rondom het terrein. Het was even wennen op de nieuwe plek, maar al met al kunnen we terugzien op een fantastische wandelweek.’

1850 deelnemers

In totaal deden 1850 wandelaars mee. Dat waren er ietsje minder dan vorig jaar, maar de terugloop viel de organisatie alleszinds mee. ‘Doordat Tollebeek dit jaar voor het eerst een eigen Avondvierdaagse hield, scheelde ons dat deelnemers. Maar de afname is ons meegevallen.’ Met 124 individuele inschrijvingen noteerde de organisatie zelfs een recordaantal.

De overige wandelaars waren verdeeld over 18 groepen die de 6 kilometer liepen en 14 die zich aan de 11 waagden. De wandelaars werden vrijdag vrolijk ingehaald bij muziek van maar liefst vier muziekgezelschappen: majorettegroep Diane Tollebeek, het jeugdkorps van het Kamper Jachthoornkorps, Slagwerkgroep Espel en DOKA. De wandelaars kregen een medaille.

Koninklijke Wandelbond

Vanaf volgend jaar reikt de Avondvierdaagse nieuwe medailles uit die aan een lint hangen. De Emmeloordse vierdaagse, die tot vorig jaar werd gehouden onder ausipicien van de Oostelijke Wandelbond, is nu bij de Koninklijke Wandelbond Nederland aangesloten, omdat de Oostelijke Bond daarin is opgegaan.

Cees Walinga