Handgranaat aangetroffen bij bedrijfspand Urk (update 11.30 uur)

Urk - Maandagochtend is aan het Westgat op Urk een verdacht pakketje gevonden. Volgens een getuige hing een plastic tas aan de deur van een bedrijfspand.

De hulpdiensten kwamen rond 4 uur in actie. Omdat het niet duidelijk was wat de inhoud van het object was, werden naast de politie, ook de brandweer en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen. Uit voorzorg werd de weg ruim afgezet en mocht niemand het gebied in.

De politie en de specialisten van Defensie zijn op onderzoek uitgegaan. Na enige tijd is het pakketje veiliggesteld. Wat de inhoud was is nog niet bekend. Rond 06:30 uur werd het gebied weer vrijgegeven. De recherche doet verder onderzoek.

Update 11.30 uur

Na een melding van een verdachte situatie bij een bedrijfspand aan het Westgat is in de nacht van zondag 16 op maandag 17 juni een handgranaat aangetroffen. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Na een melding troffen agenten rond 02.00 uur een handgranaat in een tas. Deze hing aan een deur van een bedrijfspand. Uit voorzorg werd de omgeving afgezet en heeft de Explosieve Opruimingsdienst de handgranaat in beslag genomen. De politie heeft ter plekke sporenonderzoek gedaan. De afzetting is inmiddels opgeheven.

De recherche doet aanvullend onderzoek en roept getuigen of personen met meer informatie op om contact op te nemen met de recherche Flevoland. Ook mensen die voorafgaand of daarna iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het pand worden gevraagd om deze informatie door te geven aan de recherche via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000.