Jarig TC Nagele staat als een huis

Nagele - Johan van der Slikke weet werkelijk geen enkel minpuntje te benoemen. De voorzitter van Tennisclub Nagele is apetrots op zijn jarige vereniging. ‘We zitten in een positieve flow. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst.’

TC Nagele bestaat zestig jaar en dat is aanleiding voor een bescheiden feest waar ‘leden, partners en kinderen’ van de club welkom zijn. De ereleden, vier in totaal, zijn uitgenodigd, de bewierookte trainer is erbij en als eregast is burgemeester Harald Bouman zaterdag van de partij om een korte toespraak te houden en het feestje op ‘spectaculaire wijze’ officieel te openen.

De vereniging is een toonbeeld van rust, op alle vlakken. ‘De club is kerngezond’, zegt Van der Slikke, die TC Nagele, van 10 juni 1959, een van de betere tennisclubs van de Noordoostpolder noemt. Het ledental is al een jaar of twintig stabiel rond de 200, terwijl veel verenigingen volgens Van der Slikke kampen met een teruglopend ledental.

Twintig jaar

De club beschikt over vier mooie banen aan de Ploegstraat, die de leden veelvuldig gebruiken om een potje te tennissen of tennisles te krijgen van Rob van Ockenburg, volgend jaar alweer twintig jaar (!) aan TC Nagele verbonden. Johan van der Slikke heeft warme woorden voor de man uit Zwartsluis. ‘Hij weet de jeugd heel erg te binden en daar zijn we als bestuur ontzettend blij mee.’ De jongeren vormen de toekomst, weet Van der Slikke en wie de jeugd weet te binden, zit goed.

Ook sportief timmert de jarige job aan de weg. Tijdens de viering van het jubileum zaterdag worden twee teams gefêteerd. De mannen zaterdag, een nieuw team, deed voor het eerst mee in de competitie en werd meteen kampioen van de 5e klasse. En de mannen zondag promoveerden naar de hoofdklasse. ‘Ze twijfelen of ze wel in de hoofdklasse willen tennissen, maar ik heb het gevoel van wel’, zegt Van der Slikke.

Toespraken

Als de koffie is genuttigd en het leeuwendeel van de ongeveer tachtig verwachte gasten is gearriveerd is het tijd voor de toespraken en de officiële opening. Johan van der Slikke is blij met de leden. ‘Geen leden, geen vereniging’, luidt de eenvoudige verklaring. Burgemeester Bouman noemt TC Nagele een mooie, grote, stabiele vereniging. Dan is het tijd voor de openingshandeling.

Bouman dient een tennisbal door een papieren spandoek te slaan, maar maakt er een wedstrijdje met Van der Slikke van. Bouman: ‘Ik begin, dan maak ik de meeste kans om te winnen.’ Dat blijkt tegen te vallen. De opdracht is beide heren te machtig. ‘Dit wordt een avondvullend programma’, roept een van de gasten. Bouman neemt een verstandig besluit en scheurt het papier aan flarden. Feest geopend.

Harry de Ridder