Hippisch weekend bij Dijkruiters

Marknesse - In het laatste weekend van juni vindt traditiegetrouw het Hippisch Weekend van Rijvereniging en Ponyclub de Dijkruiters plaats.

Een weekend vol paardensport op het terrein van de Strandhoeve aan de Uiterdijkenweg bij Marknesse. Op zaterdag 29 juni organiseert de vereniging de outdoor Kringkampioenschappen van de Kring Noordoostpolder en Noord/West Overijssel. Dit is een selectiewedstrijd voor de provinciale kampioenschappen en vanuit daar kunnen deelnemers zich selecteren voor de Nederlandse Kampioenschappen. 'We hebben een vol programma en het niveau ligt hoog op de zaterdag', aldus de organisatie. Het is een compleet programma met springen en dressuur voor paarden en pony’s.

Eigen concours

Op zondag rijden de Dijkruiters zelf een compleet concours. Dit concours wordt al jaren georganiseerd door de vereniging. Eerder vond dit plaats in het 3e weekend van september, maar omdat dit nu gecombineerd wordt met de outdoor kringkampioenschappen vindt de wedstrijd in juni plaats. Het concours vindt plaats op een grasbodem, wat aan de Uiterdijkenweg goed te doen is. Het is lichte grond omdat het aan de rand van de Noordoostpolder ligt en daarom is het niet gauw te nat.

Sinds een paar jaar werken de Dijkruiters samen met de Strandhoeve. De catering voor de bezoekers wordt door de Strandhoeve verzorgd en ze zorgen ervoor dat er mooie plaatsen zijn waar de toeschouwers kunnen genieten van mooie sport en waar deelnemers kunnen uitpuffen na het rijden van hun proef of parcours. Het leuke van de paardensport is dat deze beoefend kan worden door een hele brede doelgroep. Op zo’n compleet concours doen de jongste ruiters mee met hun Shetlanders in de zogenoemde ‘Bixie’ klasse maar ook beroepsmatige ruiters starten hun paarden op deze wedstrijd.

Anouk Huizinga

Van de eigen vereniging doen er ook diverse ruiters mee. Op de Kringkampioenschappen start bijvoorbeeld Anouk Huizinga, een 11 jaar jonge amazone uit Luttelgeest de succesvol rijdt met haar pony’s Daan (dressuur) en Malaga (springen). Anouk heeft afgelopen winter tijdens het indoorseizoen op de Nederlandse Kampioenschappen gereden met haar pony Daan. Dit jaar probeert zij een gooi te doen naar het Kringkampioenschap met haar pony Malaga in de klasse B dressuur en B springen (foto: Anouk Huizinga met Malaga) en wie weet mag ze door naar de provinciale en uiteindelijk landelijke kampioenschappen.

Kijken kan op beide dagen, de entree is gratis.