Bigband Drift geeft zomers concert

Kraggenburg - Bigband Drift geeft zondag 23 juni een zomers concert bij hotel-restaurant-café Van Saaze in Kraggenburg.

Tijdens het concert met de titel ‘Bigband Drift with Friends’ spelen verschillende gastmusici uit andere bigbands mee. De vocalen worden verzorgd door soul-, R&B- en rockzangeres Vera Carolince uit Lelystad en zanger Jeffrey van der Molen uit Emmeloord. De entree bij het concert van deze twintigkoppige bigband is gratis en het begint om 15.00 uur.

Op 2 maart gaf Bigband Drift in een uitverkochte Bantsiliek het eerste officiële concert. Het publiek werd getrakteerd op een repertoire uit begin jaren veertig. Ondanks het feit dat het pas hun eerste officiële concert was, gaven de bandleden direct hun visitekaartje af met een kwalitatief solide basis en bij vlagen zelfs zeer hoogwaardige muzikale uitstapjes. Met name de solisten Jeroen Goedhart en Anton Vroom op saxofoon, Maarten van Kasteel op trombone en Bertil Kok en Koen Ross op trompet, kregen het publiek op de banken.

Zomers tintje

Het tweede concert moet een zomers tintje krijgen met hits in een swingende uitvoering. De locatie biedt naast een kleine concertzaal een uitloop naar het café. Bij mooi weer gaan de deuren open en kan er ook op het terras genoten worden van de vrolijke, pakkende en swingende muziek.

Echte polderband

Drift is de enige bigband die er in Noordoostpolder te vinden is. Met leden uit Emmeloord en de verschillende dorpen is het dan ook een echte polderband. Muzikaal leider van de band is Femke Ernens, zelf professioneel saxofonist. Samen met de muzikanten bepaalt zij het repertoire van de bigband. Drift speelt muziek uit de jaren veertig, maar ook muziek van nu.

Kijk voor meer informatie op de website van Bigband Drift.