Dijkfeest wordt grandioos

Espel - Bij de dijk bij Espel vindt zaterdag 29 juni weer het Dijkfeest plaats. De vrijwilligers van jongerenvereniging Jongeren 19Nu maken er voor de 44e keer een groot feest van.

‘Met gave bands en een ‘‘blast from the past” lijkt het ook dit jaar weer grandioos te worden,’ aldus de organisatie.

Weekend Warriors

Ook dit jaar is de organisatie druk geweest met het zoeken van ‘geweldig entertainment’. Dat is gelukt, stelt de organisatie. ‘Hoofdact Weekend Warriors speelt dwars door de Top 2000, Nineties Now en MTV’s The Grind heen. SatisFexy speelt in de tent de beste meezingers en Polderrad trapt hem op het buitenpodium aan om te zorgen dat iedereen op de Dijk vermaakt wordt.

De gouden formule bleek vorig jaar ook weer goed te werken: het weer was prachtig en de feeststemming zat er al vroeg in. Jaarlijks weten bijna drieduizend bezoekers het feest te vinden en te genieten van een biertje in de hand, de voetjes van de vloer en de wind door het haar.

Zwart-wit

‘Waar vorig jaar alles draaide om avontuur, gaan we dit jaar Dijkfeest in zwart-wit bekijken. We nemen het beste van de afgelopen jaren mee en brengen het samen in deze editie,’ belooft Jongeren 19Nu.

Kaartverkoop

Een kaartje kopen kan via www.tickettekoop.nl/2019/dijkfeest/. Ook dit jaar wordt het feest mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Windpark Noordoostpolder.

Het Dijkfeest vindt traditioneel op de laatste zaterdag van juni plaats. Het is een feest voor jongeren in de gemeente Noordoostpolder. Het feest is ooit ontstaan als een eindejaarsfeest van de vereniging die in de omgeving nu bekend is als Jongeren 19Nu en destijds de Katholieke Plattelands Jongeren heette. Waar het feest klein begon in 1976 is het inmiddels een begrip in de omgeving en komen ieder jaar bijna drieduizend jongeren de zomer vieren op 'De Dijk'.

Wie meer wil weten over het Dijkfeest kan kijken op de website www.j19nu-dijkfeest.nl.