Open dag Grenzeloos Ambachtelijk

Vollenhove

Grenzeloos Ambachtelijk is een samenwerkingsverband tussen kleinschalige bedrijven, ateliers en tuinen in Steenwijkerland en directe omgeving. Gezamenlijk organiseren zij een aantal activiteiten om mensen kennis te laten maken met de verschillende ambachten. Op 30 juni zijn er van 11.00 tot 17.00 uur op diverse locaties verschillende activiteiten georganiseerd.

Eén van die ambachten is de Permacultuur Tuin van Stichting Transition Town in Vollenhove, aan de Flevoweg 2.

Het doel van de Permacultuur Tuin is om mensen nieuwsgierig te maken naar een andere manier van tuinieren, zonder kunstmatige meststoffen. Het is een beleeftuin die inspiratie en informatie geeft om zelf groenten en kruiden te gaan verbouwen. Het uitgangspunt is een gezonde bodem en op een creatieve en speelse manier met de natuur meewerken. Naast een leerzame wandeling door de tuin zullen er op de open dag kleine workshops en proeverijen worden gegeven. Iedereen is van harte welkom.

Buiten de open dagen om zijn er op dinsdag- en vrijdag ochtend van 10.00 tot 12.00 uur mensen op de Permacultuur Tuin aanwezig om hun enthousiasme te delen voor gezonde voeding en biologisch tuinieren, lekkere tips te geven en samen te genieten.

Tuinieren is behalve gezonde lichamelijke inspanning ook een laagdrempelige manier om sociale contacten op te doen. info@transitiontownvollenhove.nl, www.transitiontownvollenhove.nl facebook of telefonisch 06-10565116.