GGD adviseert vervroegde vaccinatie op Urk en in Tollebeek

Urk - GGD Flevoland maakte vorige week bekend dat er een cluster van 10 personen met mazelen was op Urk. Er wordt nu gesproken van een lokale uitbraak.

Inmiddels is er door de GGD een nieuw geval van mazelen aangetoond bij een kind. Daarnaast zijn er signalen van meer gevallen van mazelen, met aanwijzingen voor verspreiding onder niet gevaccineerde kinderen.

Vervroegd vaccineren

Er wordt nu gesproken van een lokale uitbraak. De GGD adviseert aan ouders van ongevaccineerde kinderen op Urk en in Tollebeek om vervroegd te vaccineren. Dit advies is tot stand gekomen in samenspraak met het RIVM en wordt verspreid via de huisartsen en consultatiebureaus. Het vaccin is vanaf maandag direct beschikbaar.

Aan alle kinderen van 6 tot 14 maanden die op Urk of in Tollebeek wonen en nog geen BMR-vaccinatie (Bof, Mazelen en Rode Hond) hebben gehad, wordt nu een vervroegde vaccinatie aangeboden. Ouders die dit willen, kunnen elke werkdag van 14.00-15.00u zonder afspraak terecht bij het consultatiebureau van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Ouders woonachtig in Tollebeek kunnen dinsdag, woensdag en donderdag bij het consultatiebureau in Emmeloord terecht. 

Voor vragen over deze vervroegde vaccinatie kan men telefonisch terecht bij het consultatiebureau via telefoonnummer: 0527 - 630391. Voor overige vragen belt u met GGD Flevoland:  088 - 0029910