Burgemeester Pieter van Maaren verruilt Urk voor Zaltbommel

Urk - Burgemeester Pieter van Maaren (55) verruilt de burgemeestersketting van Urk voor die van Zaltbommel. Hij wordt naar verwachting in september beëdigd als burgemeester van deze Gelderse gemeente.

De huidige burgemeester van Urk was één van de 30 kandidaten die reageerden op de vacature voor het burgemeestersambt in Zaltbommel. Van Maaren heeft veel bestuurlijke en politieke ervaring onder meer als burgemeester van Urk, als raadslid en fractievoorzitter van het CDA in de gemeente De Bilt en hij vervulde diverse functies bij de provincie Utrecht. Van Maaren is gehuwd en heeft vier kinderen.

Van Maaren reageerde donderdagavond op Twitter op zijn voordracht: 'Dankbaar, blij, trots en een grote eer dat de gemeenteraad van Zaltbommel mij als burgemeester voordraagt'.

De procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester van Zaltbommel is nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is om Van Maaren op donderdag 19 september te installeren als burgemeester van de gemeente Zaltbommel.

Peter Rehwinkel, die sinds 2017 waarnemend burgemeester van Zaltbommel is, blijft dit tot de installatie van Van Maaren in september.

De gemeente Urk moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Pieter van Maaren volgde in juli Jaap Kroon op als burgemeester van Urk. In december 2017 begon hij aan zijn tweede termijn als burgemeester.

Van Maaren is voorzitter van de kring van burgemeesters van Flevoland.