Wapen van Ens 38ste in Terras Top 100

Ens – Al vier jaar op rij staan ze erin: de Terras Top 100 van Misset Horeca. De eerste keer op de veertiende plek en als provinciale winnaar, vorig jaar op de negentigste plek. ‘Teleurstellend’, vond eigenaar Dennis Goossens van Het Wapen van Ens die uitslag. Hij eindigde dit jaar gelukkig op de 38ste plek. ‘Ik ben er superblij mee.’

Een beetje competitief is de oud-Emmeloorder wel. De Terras Top 100 is voor hem dan ook ieder jaar weer een spannende uitdaging. ‘Zitten we erbij? Hebben we het goed gedaan? Zijn we de beste van Flevoland?’

Goossens en zijn team maken er een sport van om hun terras in de kijker te spelen. ‘We willen er samen het maximale uithalen. Dat is ontzettend goed voor de teambuilding binnen ons bedrijf. We doen ook echt wat met de feedback uit de juryrapporten van de Terras Top 100.’

Verse appeltaart

Twee jaar geleden was bijvoorbeeld de versgebakken appeltaart op, toen de mystery guest langskwam. Die haalde dat aan in zijn rapport. ‘Daar baalden we ontzettend van en dat gebeurt ons nu natuurlijk niet weer. We hebben sindsdien altijd vers gebakken appeltaart op voorraad. Of anders halen we het bord weg dat verse appeltaart belooft.’

In april en mei worden er door Misset Horeca altijd twee mystery visits gedaan op allerlei terrassen in Nederland. De beste 100 krijgen een eervolle vermelding, de winnaar mag zich een jaar lang beste terras van het land noemen.

Goossens en consorten wisten al wel dat ze niet bij de top 10 hoorden dit jaar. ‘Anders zouden ze ons van te voren hebben ingeseind.’ Maar voor de rest lag het allemaal open en was het voor het team vooral duimen geblazen dat ze dit jaar hoger zouden eindigen dan die negentigste plek van vorig jaar.

Ze deden er in ieder geval alles aan om het terras beter te maken, verzekert Goossens. ‘Want we voelden gewoon dat er meer in zat. Dus ik heb twee medewerkers verantwoordelijk gemaakt voor het terras. Die hebben onze werkwijze duidelijk gemaakt aan al onze medewerkers en bewaken ook dat die wordt gevolgd.’

Oprecht geholpen

De belangrijkste pijler daarbij is: zuinig zijn op de gasten. Goossens: ‘Wij zien onze gasten echt, hebben aandacht voor ze en ze worden hier snel maar vooral oprecht geholpen. We willen ze graag tevreden stellen, maar hen vooral op hun gemak laten voelen hier.’

Het uiterlijk van het terras draagt daar volgens hem uitstekend aan bij. ‘Als je hier aan komt rijden, verwacht je niet in zo’n oase van rust te belanden. De sfeer is fijn, de opzet ruim en het uitzicht wijds. De leilindes maken het knus en groen, de N50 verderop zorgt ervoor dat er altijd wat te zien is zonder dat het lawaaierig of druk is.’

Een heerlijke ontsnappingsplek voor de vele passanten op de weg die het oosten van Nederland verbindt met het noorden.

Flantuas provinciewinnaar

De provinciewinnaar in de terras Top 100 is dit jaar restaurant Flantuas in Lelystad, dat op de 22e plek staat, zes plaatsen hoger dan in 2018. Op plek 1 staat dit jaar De Werf in het Zeeuwse Veere.

www.hetwapenvanens.nl