Zesde editie Suydersee Triathlon heeft uniek zwemparcours

Urk - Aankomende zaterdag is het zo ver: de zesde editie van de Suydersee Triathlon op en rondom Urk. De reacties over de laatste edities waren ronduit lovend en ook deze editie belooft weer uniek te worden, aldus de organisatie

Vooral het zwemparcours is uniek. De deelnemers van de kwarttriatlon starten om 10.00 uur ter hoogte van restaurant De Kaap en zwemmen om het dammetje heen. Vervolgens zwemmen zij langs het plankier de haven in en aan het eind van het dammetje gaat men via speciale trappen richting de wisselzone. Deelnemers van de achtste ronde starten ter hoogte van het dammetje en volgen dan dezelfde route. Vanaf het dammetje en de plankier is de race voor de toeschouwers heel goed te zien en kan men de zwemmers op de voet volgen.

De wisselzone is bij het douchegebouw. Daar staan de fietsen op de deelnemers te wachten. Deelnemers stappen hier op de fiets en gaan via de boulevard en het vuurtorenpad, richting de dijk. Deelnemers van de kwart gaan bij de Schaapskooi de polder in richting Lemmer. Net voor Lemmer gaat men richting de dijk weer terug naar de wisselzone. In totaal een ronde van 40 kilometer. Deelnemers van de achtste ronde komen na een parcours in de polder via de dijk Urk binnen rijden. Vanaf de dijk kunnen toeschouwers de fietsers mooi binnen zien komen. 

Na het omwisselen lopen de deelnemers weer via de dijk naar het ‘watervalletje’ De finish is onder aan de dijk, vlakbij het parkeerterrein.

Inschrijving is niet meer mogelijk

Inschrijving is helaas niet meer mogelijk, want voor beide rondes is het volle bak. Vanuit heel Nederland komen de deelnemers, die de uitdaging van de Urker triathlon niet kunnen weerstaan. Daarmee is de Suydersee Triathlon een van de grootse sportevenementen van Urk.

Het publiek wordt getrakteerd op een prachtig sportevenement, iedereen wordt aangemoedigd, maar vooral de Urkers krijgen uiteraard wat extra aanmoedigingen. Voor de Urkers zijn er aparte klassementen. De prijsuitreiking is om 12.30 uur.