Kruising Muntweg/Kuinderweg gaat een weekend dicht

Emmeloord - De kruising Muntweg/Kuinderweg bij Emmeloord is in het weekend van 19 tot en met 22 juli dicht voor het verkeer. De nieuw aangelegde rotonde wordt dan aangesloten op de beide wegen.

De afsluiting is van vrijdag 19 juli 18.00 uur tot maandag 22 juli 06.00 uur.

Omleidingsroutes

De Muntweg gaat dicht vanaf de kruising met het Friesepad (kruising open) tot en met de nieuwe rotonde met de Kuinderweg. De Kuinderweg gaat dicht tussen de kruising met de Casteleynsweg en de rotonde met de Kuinderweg (entree naar industrieterrein De Munt) (kruising Casteleynsweg en rotonde blijven open).

Verkeer van de N50/A6 naar Luttelgeest, Kuinre/Wolvega en Marknesse/Steenwijk rijdt om via A6 Bant en de Oosterringweg. Verkeer van en naar industrieterrein De Munt wordt omgeleid via de Marknesserweg en Kamperweg (N50 Zwolle) en de Marknesserweg, Randweg en Hannie Schaftweg (A6 beide richtingen).

Het (brom)fietsverkeer op de Kuinderweg richting Marknesse (en omgekeerd) wordt omgeleid via het centrum van Emmeloord. (Brom)fietsers op de Muntweg richting Luttelgeest/Kuinre worden omgeleid via het Friesepad en de Casteleynsweg (en omgekeerd).

Afsluitingsweek 22 tot en met 26 juli

De Kuinderweg tussen de rotonde Muntweg en Casteleynsweg blijft afgesloten tot en met vrijdag 26 juli. Na het openstellen van de rotonde moet de oude weg nog worden opgebroken.

Verkeer vanuit Emmeloord en op de N50/A6 in de richting van Luttelgeest/Kuinre wordt deze week omgeleid via A6 Bant en de Oosterringweg. De route A6 – Marknesse is wel open: verkeer op de Muntweg kan rechtsaf naar Marknesse (en omgekeerd).

In verband met de omleiding van (brom)fietsers over de Casteleynsweg, gaat de Casteleynsweg dicht voor doorgaand verkeer: alleen (brom)fietsers, bewoners en leveranciers worden toegelaten.

Werkzaamheden

Sinds 20 mei werkt de provincie aan de kruising Muntweg/Kuinderweg. De huidige t-aansluiting wordt vervangen door een rotonde. De rotonde is inmiddels aangelegd. Het wegverkeer kon hierbij gewoon doorgang vinden. Tijdens het afsluitingsweekend worden de Muntweg en Kuinderweg aangesloten op de nieuwe rotonde.

Vanaf maandag 22 juli maakt het verkeer gebruik van de nieuwe rotonde.