Zeshonderd kledingstukken aan De Witte Waslijn Emmeloord

Emmeloord - De Witte Waslijn achter de Pallasstraat in Emmeloord telt maar liefst zeshonderd kledingstukken, die uithangen over een lengte van ruim driehonderd meter.

Vorig jaar begon Saskia Hersbach het initiatief van de Witte Waslijn Week in Emmeloord. Ze wilde er graag een traditie van maken, maar dit voorjaar overleed ze. Maar ze had daarvoor al het initiatief genomen voor de tweede editie van dit jaar en veel was verzameld voor de week. De tweede editie overtreft de eerste.

Op haar begrafenis was er veel aandacht voor de witte waslijn en bij haar dochter op school werd was aangeleverd voor de bijzondere Witte Waslijn Week. Daarnaast kwam er ook nog witte was uit Gouda waar een traditie van de waslijn is. Dat alles bijelkaar verklaart dat de waslijn dit jaar veel langer en voller hangt dan bij de eerste editie vorig jaar, vertelt weduwnaar René Halsema. Vorig jaar had de waslijn een lengte van 80 meter met 200 stuks was. 

Arie Claassen

De week van de Witte Waslijn wordt zondagmiddag om 15.00 uur afgesloten met een optreden van Arie Claassen bij het haventje, temidden van de was met een hapje en een drankje. Vrijdagavond is de lichtjesavond en worden buren ook gevraagd om voor feeeriek licht te zorgen in de omgeving van de waslijn.

Lees ook: In de geest van Saskia verbindt de witte waslijn nog altijd