André van Vliet in Grote Kerk Vollenhove

VOLLENHOVE – André van Vliet uit Polsbroek geeft vrijdag 19 juli om 20.00 uur een orgelconcert in de Sint Nicolaaskerk in Vollenhove.

Hij opent zijn concert met een orgelbewerking van Johan Bredewout. Ook staat er een verrassende compositie op het programma van de 23-jarige Leendert Verduijn over de klokken van Gouda. Verder worden deze avond werken gespeeld van Händel, Bach, Rinck en Mendelssohn. Van Vliet sluit af met een eigen koraalfinale.

André van Vliet (geboren in 1969) begeleidde al op zeer jonge leeftijd kerkdiensten. Inmiddels was hij lessen gaan volgen bij Gijsbert Lekkerkerker en later bij Herman van Vliet. Hierna zette hij zijn studie voort op het Utrechts Conservatorium, waar hij in 1991 het diploma behaalde. Op koorconcerten en tijdens zangavonden is hij een graag geziene begeleider op zowel orgel als vleugel, daarnaast groeit ook het aantal uitnodigingen voor orgelconcerten. Ondertussen is André dirigent van een aantal koren en organist in zijn woonplaats Polsbroek.

Concerten

De orgelconcerten in Vollenhove beginnen op vrijdagavond om 20.00 uur en duren ruim een uur. De organist geeft vooraf een mondelinge toelichting op het programma. De toegangsprijs bedraagt €10,00 per persoon (t/m 15 jaar gratis). De overige concerten worden gegeven door Toon Hagen (26 juli), Harm Hoeve (2 augustus), Gerben Budding (9 augustus), Evert van de Veen (16 augustus) en Minne Veldman (Bachconcert op 23 augustus).