Bekende namen schieten zich naar zege aan IJzerpad

Rutten - Het open clubkampioenschap handboogschieten dat zondag aan het IJzerpad in Rutten werd verschoten is met overmacht gewonnen door Nico Kamp in de Compoundklasse. Peter de Jong zegevierde na een sterke opening in de Recurveklasse.

Ondanks dat veteraan Nico Kamp uit Emmeloord zich niet meer laat zien op grote wedstrijden, was hij ongenaakbaar tijdens het open clubkampioenschap outdoor, met hoge scores op de 70 meter, 60 meter, 50 meter en de slotafstand 30 meter gaf hij de concurrentie geen kans. Alleen Gerrit Boerman uit Ens kon nog redelijk in de buurt blijven, maar kwam uiteindelijk toch 74 punten te kort met 1261 tegen 1335 punten. Ad van Oosten uit Ens moest genoegen nemen met een derde plaats na wat materiaalproblemen op de 50 meter. Hij bleef daardoor steken op een totaal van 1207 punten.

In de Recurveklasse opende Peter de Jong uit Rutten erg sterk op de 70 en 60 meter, maar moest daarna toch zijn meerdere erkennen in Cor van Sloten uit Emmeloord, die de winst met minimaal verschil wist te grijpen op de 50 en 30 meter. Oud-clublid Youp Pebesma uit Sneek, Nederlands kampioen bij de junioren op 25 meter, eindigde met teleurstellende scores op een derde plaats. De Jong werd ondanks rugklachten kampioen met een totaal van 1138 punten tegen Cor van Sloten 1107 punten, Pebesma moest daar nog meer dan 100 punten op toegeven. Bij de recreanten ging de prijs naar Simon Bruinsma uit Marknesse.