De witte was is weer binnen

Emmeloord - De Witte Waslijn in Emmeloord werd zondagmiddag afgesloten met een slotconcert verzorgd door Arie Claassen. Buurtgenoten kwamen gezellig bijeen onder de waslijn.

Al met al werd er ook nog ruim 800 euro ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De Witte Waslijn achter de Pallasstraat in Emmeloord is daarmee een groot succes geworden. De waslijn, waarvan de was inmiddels weer ingehaald is, telde maar liefst zeshonderd kledingstukken over een lengte van ruim driehonderd meter.

Vorig jaar begon Saskia Hersbach het initiatief van de Witte Waslijn Week in Emmeloord. Ze wilde er graag een traditie van maken, maar dit voorjaar overleed ze. Ze had daarvoor al het initiatief genomen voor de tweede editie van dit jaar en zodoende was er al veel was verzameld voor de week.

Op haar begrafenis was er veel aandacht voor de witte waslijn en bij haar dochter op school werd was aangeleverd voor de bijzondere Witte Waslijn Week. Daarnaast kwam er ook nog witte was uit Gouda waar een traditie van de waslijn is. Dat alles bijelkaar verklaart dat de waslijn dit jaar veel langer en voller hing dan bij de eerste editie vorig jaar, vertelt weduwnaar René Halsema. Vorig jaar had de waslijn een lengte van 80 meter met 200 stuks was.