Meiden Ceres naar NK 3x3 Basketball

Emmeloord - Het meidenteam van Ceres verraste 29 december door als enige deelnemende meidenteam het sterk bezette 3x3-basketbaltoernooi in de eigen Bosbadhal te winnen in de categorie ‘under 13’.

Lise Brands, Yinthe Wijnia, Irene Wassink en Hananja Goudzwaard plaatsten zich daarmee voor het NK 3x3-basketball. De afgelopen maanden zijn er meerdere van deze voorrondetoernooien gespeeld en binnenkort is het eindelijk zo ver: de landelijke finale in Amsterdam op zaterdag 19 juli.

Olympische sport

Het 3x3-basketball is een spectaculaire, snel groeiende variant van het reguliere basketbal. Op één basket wordt met twee teams van drie spelers op een half basketbalveld gespeeld. Inmiddels is 3x3-basketball dé grootste urban teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars. En een nieuwe Olympische sport op de Spelen van 2020 in Tokio.

‘Wij zijn veel sneller’

‘We verheugen ons er al lang op, maar nu het bijna zo ver is, wordt het wel spannend’, vertelt Yinthe Wijnia. ’We weten niet goed wat we kunnen verwachten, maar we hebben er veel zin in’, vult Irene Wassink aan. De tegenstand in Amsterdam zal vooral bestaan uit lange, fysiek sterke jongens. ‘In Emmeloord wonnen we ook van jongens die groter waren dan ons’, reageert Yinthe nuchter, ‘want wij zijn veel sneller!’ En benadrukt Irene: ‘We gaan er voor! En als het niet lukt, zorgen we dat we toch een leuke dag hebben.’