‘Nieuwe betonpomp is een top aanwinst’

Emmeloord - Paul Haverkamp en Marcel Veendrick van het 45 jaar oude bedrijf Haverkamp | Veendrick Betonvloeren BV tonen met trots de pas aangeschafte betonpomp Putzmeister 1005, die een aanwinst is voor het machinepark.

Deze zomer reden zij deze krachtige en compacte betonpompaanhanger, die ideaal is voor werkzaamheden op kleine bouwlocaties, hun bedrijfshal aan de Franc in Emmeloord binnen. De pomp zal er overigens beslist niet veel staan, zeggen de twee.

‘Voor deze week staat de pomp meteen al drie dagen ingepland’, vertelt Marcel. ‘Met deze pomp kunnen wij de (beton)mortel over een afstand van ongeveer 100 meter op de bouwplaats transporteren. De flexibele slangen maken het mogelijk om op moeilijk bereikbare plaatsen de beton te storten. Het verpompen gaat op deze manier eenvoudig en snel en is dus zowel efficiënt als kostenbesparend.’

Betonpomp verhuur

In het voorjaar is de pomp besteld bij Putzmeister in Duitsland. Vervolgens heeft Drenth Solutions uit Appelscha de pomp opgebouwd op een aanhanger en aangepast aan de wensen van het Emmeloorder bedrijf met veel mooie opties die vanaf de fabriek niet leverbaar zijn.

‘De pomp is een goede investering’, vult Paul aan. ‘De aanhangerbetonpomp zal naast dat wij hem voor bijvoorbeeld de terrassen van printbeton gebruiken, worden verhuurd. De pomp wordt inclusief machinist, met ervaring in de betonstort en- afwerking, ingezet. Het voelt goed om onze klanten, zowel in de bedrijfssector als particulier zo een extra dienst te kunnen aanbieden.’

www.hvbetonvloeren.nl