Poëzieroute ‘Dichter op het Land’ slaat aan

Schokland - De Poëzieroute ‘Dichter op het Land' met 20 kunstwerken op Schokland die nog tot en met 22 september te bewonderen is, slaat aan bij het publiek.

De route is een onderdeel van het cultureel festival ‘Zomer op Schokland’. Op en rondom het Museumterrein worden in de weekenden diverse live optredens gegeven, allemaal in het overkoepelende thema ‘poëzie’. De hele zomer is de unieke internationale kunstroute ‘Dichter op het Land’ te bewonderen met maar liefst 20 kunstwerken. 

Lovende reacties

Al tientallen wandelaars hebben de kunstroute gelopen en de eerste reacties zijn lovend. “Wat ontzettend leuk bedacht, wij hebben genoten!”, “ Wat hebben wij een mooie dag gehad, zo leuk bedacht met die gedichten erbij”  en “Prachtige kunst. Je komt op plekken waar je normaal gesproken helemaal niet komt. Een opsteker voor Schokland.” 

De kunstwerken langs de route worden vergezeld door relevante en speciaal geselecteerde poëzie. De route start bij Museum Schokland op de terp Middelbuurt en leidt vervolgens over de Noordpunt van het voormalige eiland. De makers van de kunstwerken komen o.a. uit Australië, Zweden, Oostenrijk en Italië. Projectleider van ‘Dichter op het Land’ is Pat van Boeckel van Rerun Productions; de club die onder meer verantwoordelijk was voor de succesvolle expositie “Drift” in het Waterloopbos. 

Drift

“Na ons project in het Waterloopbos, zien we er echt naar uit om dit unieke project te mogen uitvoeren op het oude land van Schokland. Toch een heel andere omgeving met een geheel eigen schoonheid en dynamiek. Er was veel animo onder internationale kunstenaars om deel te nemen. De combinatie tussen locatie, kunst en poëzie maakte veel los. Uit het geheel van belangstellenden hebben we een selectie gemaakt waarmee we weer iets heel eigens zullen neerzetten”, aldus Pat van Boeckel.

Gedurende de gehele festivalperiode zullen er in de weekenden speciale optredens zijn van dichters, performers, musici en andere gezelschappen (het merendeel gratis toegankelijk). Locatietheatergezelschap Prins te Paard zal in de tweede helft van september een tiental voorstellingen spelen van het stuk ‘Blind Vuur’ op de Zuidpunt van Schokland. Een echte rauwe, poëtische en beeldende locatietheatervoorstelling op de voormalige zeebodem bij de Zuidpunt van Schokland. Maar ook is gedurende de hele periode van Zomer op Schokland een prachtige expositie te zien van fotografe Saskia Boelsums in de pastorie van de museumkerk. 

Routekaart 

De routekaart voor ‘Dichter op het Land’ is verkrijgbaar bij Museum Schokland. Kijk voor meer informatie op www.museumschokland.nl