IJsprijs voor banketbakkerij Steenbergen

Emmeloord – Banketbakkerij Steenbergen in de Lange Nering in Emmeloord maakt het lekkerste banketbakkersijs van Flevoland.

Steenbergen is als beste ijsmaker uit de bus gekomen tijdens de provinciale banketbakkersijs-keuring van het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers. Het Patisserie College riep alle leden op hun vers gedraaide vanille roomijs en mango sorbetijs in te leveren voor de wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’.

De vierkoppige jury onder leiding van juryvoorzitter René Jacobs sprak van een hoog niveau. René Jacobs: ‘Het room- en sorbetijs van Banketbakkerij Steenbergen is van topkwaliteit. Bij het vanilleroomijs proef je écht vanille en bij de mangosorbet proef je échte mango. Ook heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. Je blijft er gewoon van eten.’

Goed bezig

André en Jeanette Steenbergen, eigenaren van de gelijknamige banketbakkerij zijn ontzettend blij met hun prijs. André: ‘We zijn er erg blij mee. We verkopen en maken al twintig jaar ijs en ieder jaar breiden we uit met smaken en ontwikkelen we ons op dit gebied. De prijs bewijst dat we goed bezig zijn en dat is heel mooi om te horen.’

Met het mooie weer vliegt het ijs dezer dagen weer over de toonbank. ‘De ijsverkoop is heel erg weergevoelig. In principe verkopen we de hele zomer door, maar bij regen is het duidelijk minder en bij zon schiet de verkoop omhoog.’