Gerrit Doosje 40 jaar bij GeesinkNorba

Emmeloord – De 57-jarige Gerrit Doosje uit Marknesse is dinsdag 16 juli in het zonnetje gezet bij GeesinkNorba aan de Betonweg in Emmeloord.

Doosje vierde op die dag dat hij veertig jaar geleden als ‘jongste bediende’ het bedrijf Geesink binnenstapte als aankomend monteur bankwerker. De aanstelling was een gouden greep van het bedrijf, want in de jonge werknemer school een echte vakman, met name in de Montage.

Carrière

De talenten bleven niet onopgemerkt en onbenut. In 1991 werd hij groepsleider van de Montage, in 2011 Assistent Plant Manager en in 2012 Production Manager Assembly. In 2013 maakte hij de overstap naar de Kwaliteitsafdeling. Hier vervult hij op dit moment de rol als Supplier Quality Engineer en stapt hiervoor regelmatig op het vliegtuig voor overleg met leveranciers van het Emmeloorder bedrijf.

Gerrit werd 16 juli door zijn collega’s uit Marknesse opgehaald met prachtige oldtimers van Geesink, die in eigendom zijn van de STINEG, Stichting Industrieel Erfgoed Geesink. Op de foto staat Gerrit met zijn echtgenote Janny, kinderen en kleinkinderen bij alle Geesink modellen waaraan hij heeft gewerkt. De foto is gemaakt bij Sportpark ‘De Punt’ in Marknesse.

GeesinkNorba

GeesinkNorba is één van de grootste producenten van afvalinzamelingsvoertuigen en -persen in Europa. GeesinkNorba heeft altijd het voortouw genomen op het gebied van duurzame technologieën om de producten milieuvriendelijker en stiller te maken. De ontwikkeling van de eerste volledig elektrische huisvuilwagen is een voorbeeld daarvan. De producten worden verkocht onder de Geesink, Norba en Kiggen merknamen. GeesinkNorba heeft branches in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden, Roemenië, Nederland en een internationaal netwerk van agenten en dealers.