Strandkiosk op Urk krijgt vorm

Urk De bouw van de strandkiosk aan de Staverse Kade op Urk is al zo ver gevorderd dat het gebouw zijn vorm begint te krijgen.

De realisatie van de Strandkiosk aan de Staversekade loopt parallel aan de bouw van het Havenpaviljoen. Op de begane grond van de kiosk komen sanitaire voorzieningen voor bootbezitters en bezoekers van het aangrenzende strand. Op de 1e verdieping komt een kiosk met terras, met een mooi uitzicht over het IJsselmeer en strand. In de toekomst kan dit onder het nuttigen van een hapje en/of drankje. Op het strand onder de vlonder is een ruimte voor het uitgeven van strandstoelen voorzien. Douches aan de wand van dit gebouw zorgen ervoor dat de strandgasten het zand kunnen afspoelen.

Havenpaviljoen

In het Havenpaviljoen komen sanitaire voorzieningen voor bootbezitters en bezoekers van Urk en een ruimte voor Tourist Info. Nu is Tourist Info nog ondergebracht in het museum ‘Het Oude Raadhuis”. Tourist Info verhuist naar een voor bezoekers herkenbare locatie bij de entree van Urk. Verder voorziet het bouwwerk in een zitgelegenheid voor mensen die graag de levendigheid in de haven aanschouwen. 

Foto Jelle ten Napel