Op wereldreis door Kuinderbos

Kuinderbos - De zandcarvers Anique Kuizenga, Lip Ferwerda, Jeroen Advocaat en Sikke-Bart Frieling hebben in het Kuinderbos wereldsteden uitgebeeld in zandsculpturen. De route opent zaterdag 27 juli tijdens eventing.

De zandsculpturenroute door het Kuinderbos is inmiddels een traditie aan het worden. Vorig jaar konden sprookjes bewonderd worden. Nu zijn het wereldsteden en kunnen bezoekers op wereldreis door het bos, langs steden als Rome, Londen, NY en Brussel om een paar te noemen. De sculpturen zijn gemaakt van bruin woudzand uit het natuurgebied het Schoterveld.

De route start aan de schoterweg ter hoogte van huisnummer 5 staat vlak voor u het Kuinderbos binnenrijdt vanaf afrit 16 van de A6 een handwijzer in de berm met rode letters ‘zandsculpturenroute’. De route is ca 2,5 km lang en gaat over onverharde bospaden.

Zachte zandsteen

De route blijft tot juni volgend jaar. De sculpturen blijven omdat het zand aangstampt en uitgedroogd een soort zachte zandsteen wordt. Daarnaast wordt er een beschermlaag van cellulose overheen gespoten om het te beschermen tegen weersinvloeden. Het is verboden de sculpturen aan te raken.