De Kroon rijdt Nederlands record op WK inline skaten

Barcelona / Ens - Van 7 tot 14 juli werd in Barcelona De WK inline skaten gehouden. Jeroen de Kroon uit Ens was door de bondscoach geselecteerd om deel te nemen op de sprintafstanden. De Kroon reed een Nederlands record op de 100 meter sprint.

De allerlaatste afstand waarop De Kroon reed was de 100 meter sprint. Deze werd middenin Barcelona op de Passeig de Gràcia gereden, waarbij de finish bij het bekende Casa Milá was. De tijd die de Kroon daar op de 100 meter noteerde bleek goed te zijn voor een nieuw Nederlands record. Het oude record stond op 10,463 seconden. De tijd van Jeroen is 10,373 seconden.

EK

Vorige week heeft de bondscoach bekend gemaakt dat de rijder uit Ens ook is geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen. De Kroon is een van de rijders die rechtstreeks geplaatst is voor de EK. Een aantal rijders moeten zich nog via de Europacup in Oostende proberen te plaatsen.

De EK-selectie vertrekt op 22 augustus naar Pamplona in Spanje. Op 25 augustus is de openingsceremonie en op 26 augustus starten de eerste wedstrijden. De Kroon komt ook dan weer uit op de sprintafstanden.