Noordoostpolder krijgt fietstijdrit (voorafgaand aan Fish Potato Run)

Urk / Emmeloord - Als alle vergunningen goed worden verleend, dan wordt op 14 september voor het eerst een heuse fietstijdrit georganiseerd, voorafgaand aan de Fish Potato Run. De tijdrit wordt gehouden op de Urkerweg tussen Urk en Emmeloord, over een lengte van exact 15 kilometer.

Initiatiefnemer van de Fish Potato Time Trial is Wieler Vereniging Urk (WVU), die eind vorig jaar contact opnam met de organisatie van de Fish Patato Run. 'We zagen dat de Urkerweg al vroeg voor het begin van de loopwedstrijd was afgesloten en vroegen ons af of het niet mogelijk was om dan in een uurtje tijd een leuke fietstijdrit te organiseren. Met die vraag zijn we naar een vergadering van de FPR gegaan en die reageerden direct enthousiast. En ook de vergunningverleners bleken enthousiast', verteltMarnix Westerink, voorzitter van de WVU.

De 15 kilometer lange tijdrit gaat dus vooraf aan de FPR, over de volledig afgezette Urkerweg. Start en finish is voor De Rots (Urkerweg 64) en het keerpunt is onder het viaduct voor Emmeloord (Hannie Schaftweg). Er is een officiële tijdsregistratie en voor iedere deelnemer is er een Mylaps Chip beschikbaar voor gebruik.

De kosten zijn € 15.- per inschrijving. Er wordt gereden in de volgende klassen: mannen -40 en 40+, vrouwen -40 en 40+. Er kunnen maximaal 60 fietsers worden ingeschreven. Een en ander is nog wel afhankelijk van de definitieve vergunningverlening. Deze en andere details worden via de mail en de website www.wvurk.nl gedeeld met de ingeschreven deelnemers.

De voorinschrijving voor dit evenement is sinds deze week geopend, online via: inschrijven.nl/form/2019091450984 (zonder www).