Met de bus langs alle landschapskunstwerken in Flevoland

Lelystad - Met een bus langs alle negen landschapskunstwerken in Flevoland rijden. Dat kan op zondag 29 september tijdens de Land Art Flevoland Tour.

In Flevoland zijn monumentale landschapskunstwerken te vinden van wereldberoemde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra en Daniel Libeskind. Stichting Land Art Flevoland bezoekt zondag 29 september alle Flevolandse landschapskunstwerken.

Onderweg vertelt de gids de deelnemers alles over de kunstwerken en er is gelegenheid voor vragen en discussie. Met een lunchpauze op een landelijke locatie om even op adem te komen, en aan het eind van de middag een stevige kop soep. Kunsthistorica Anja Novak, docent moderne en hedendaagse kunst aan de Universiteit van Amsterdam, vertelt onderweg één en ander.

De volledige collectie Land Art Flevoland bestaat uit ‘Polderland Garden of Love and Fire’ van Daniel Libeskind, ‘Exposure’ van Antony Gormley, ‘Observatorium’ van Robert Morris, ‘Pier+Horizon’ van Paul de Kort, ‘Deltawerk //’ van RAAAF & Atelier de Lyon, ‘Riff PD#18245’ van Bob Gramsma, ‘Aardzee’ van Piet Slegers, ‘Sea Level’ van Richard Serra en ‘De Groene Kathedraal’ van Marinus Boezem.

De bustocht duurt van 9.30 tot 19.30 uur en start bij de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) aan de Esplanade 10 in Almere.

Meer informatie, ook over opgeven, staat op www.landartflevoland.nl